Mooie wandelingen in de buurt van La Roche-en-Ardenne

Gepubliceerd op 2 juli 2024 om 20:12
Foto op de brug van Maboge, nabij La Roche-en-Ardenne, met een prachtig uitzicht op de Ourthe.

Zin om te wandelen? Trek dan zeker je wandelschoenen aan, want deze wandelingen brengen je langs de mooiste plekken in en rondom La Roche-en-Ardenne. Je wandelt door de prachtige natuur van de Ardennen. Puur genieten!

Wandeling van La Roche-en-Ardenne naar Maboge

Deze wandeling begint in La Roche-en-Ardenne en voert je door de prachtige bossen van het natuurpark Les Deux Ourthes. Het is een uitdagende wandeling, dus goede schoenen zijn een must. Bij regen kunnen delen van het pad modderig zijn, dus bereid je voor op wat avontuur!

Onderweg kom je door Maboge, een gezellig dorpje met een speeltuin, vakantiehuisjes en een fijne plek om te zwemmen in de Ourthe. Het is de perfecte plek voor een korte pauze. Let wel op, want delen van de route kunnen worden afgesloten tijdens het jachtseizoen.

Geniet van de natuur en de rust die deze wandeling te bieden heeft!

Kenmerken van de wandeling:

afstand 13,4 km
Startpunt Place du Bronze, La Roche-en-Ardenne
Duurtijd 4 tot 5 uur
Hoogteverschil 458m

Deze wandeling volgt een lusvormige route van 13,4 km en staat bekend als redelijk uitdagend. De route biedt een mooie mix van bossen, heuvels en panoramische uitzichten.

Gemiddeld duurt het ongeveer 3 uur en 57 minuten om de hele route te voltooien. Afhankelijk van je wandeltempo en eventuele pauzes onderweg, raden we aan om 4 tot 5 uur uit te trekken voor deze wandeling. Het gebied is populair onder wandelaars en trailrunners, dus je zult zeker andere outdoor enthousiastelingen tegenkomen tijdens je tocht.

Honden zijn welkom op deze route, maar ze dienen te allen tijde aangelijnd te blijven.

De wandelroute in kaart gebracht

Afbeelding van de route via alltrails.com

Wandeling Achouffe: Vallei van de Feeën

Geniet van een schitterende wandeling langs twee rivieren, waarbij je talrijke stuwdammen kunt bewonderen. Let op: in de herfst en het vroege voorjaar kan het pad gesloten zijn vanwege overstromingen in het moeras, wat wordt aangegeven op het bord in het dorp Achouffe. Deze route is vooral prachtig in de zomer, maar in de winter kan er sneeuw liggen, dus stevig schoeisel is aanbevolen. Je kunt parkeren bij brasserie La Chouffe.

Kenmerken van de wandeling:

afstand 5,3 km
Startpunt La Chouffe
Duurtijd 1,3 tot 2 uur
Hoogteverschil 135m

Dit is een wandeling die geschikt is voor beginnende wandelaars en daardoor populair onder wandelaars. Tijdens de tocht zul je waarschijnlijk andere wandelaars tegenkomen. Let op: honden zijn niet toegestaan op deze route.

Let op: Deze plek kan af en toe gesloten zijn vanwege het weer. Kijk voor meer informatie op https://www.pndo.be/.

Afbeelding van de route via alltrails.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.